Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπροστά από τη Βουλή κατά του προϋπολογισμού.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων διαλύθηκε, στην πλατεία παραμένουν λίγοι διαδηλωτές.

Δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το κοινοβούλιο και η οδός Πανεπιστημίου που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης. Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας.

Στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή βρέθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων.

Οι ομιλητές χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα , προϋπολογισμό ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

Υπογραμμίζουν ακόμη πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

Σημειώνεται πως το απόγευμα, ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε την μικροφωνική της ΑΔΕΔΥ και εκφώνησε μήνυμα συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε σε δήλωσή του πως «όσο οι μεν θα συνεχίζουν να ψάχνουν τους 180 και οι δε τους 121, ο λαός μας θα συνεχίζει να στενάζει αβοήθητος. Εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο. Η λύση είναι μία: Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού».