Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επίκνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ήδη έντονες βροχοπτώσεις ταλαιπωρούν κυρίως τους οδηγούς στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Μποτιλιάρισμα επικρατεί στη Βασ. Σοφίας, στην Κηφισίας, στην Κατεχάκη και στο κέντρο του Πειραιά και στη Γλυφάδα. Η κίνηση στην Αττική Οδό και την Εθνική γίνεται κανονικά αλλα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία. Ο Κηφισός παραμένει απροσπέλαστος.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική και ήδη έχει δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων στο Πέραμα.

Στο μέτωπο του καιρού σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνονται πως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα Δευτέρα  στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Ανατολική Θεσσαλία.

Επίσης τα έντονα φαινόμενα που εκδηλώνονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης ενώ οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα συνεχιστούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης. 

Τέλος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους από τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αύριο Τρίτη.