current views are: 1

8 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση23:29

«Κρύψτε» τους πόρους με μακιγιάζ

Το μέγεθος των πόρων του δέρματος είναι κυρίως θέμα γονιδίων και δεν είναι εύκολο να τους κάνετε να δείχνουν μικρότεροι με κάποιον φυσικό τρόπο.

Δημοσίευση 23:29’
αρθρο-newpost

Το μέγεθος των πόρων του δέρματος είναι κυρίως θέμα γονιδίων και δεν είναι εύκολο να τους κάνετε να δείχνουν μικρότεροι με κάποιον φυσικό τρόπο.

Το μέγεθος των πόρων του δέρματος είναι κυρίως θέμα γονιδίων και δεν είναι εύκολο να τους κάνετε να δείχνουν μικρότεροι με κάποιον φυσικό τρόπο. Υπάρχουν διάφορες σπιτικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι και μειώνουν το μέγεθός τους, αλλά αν τις έχετε ήδη δοκιμάσει και δε σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, διαβάστε παρακάτω 5 χρήσιμες συμβουλές μακιγιάζ.

1. Χρησιμοποιήστε primer
Ο ρόλος του primer στο μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικός, ειδικά αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, καθώς ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των δυσχρωμιών, των κηλίδων, των πόρων και των λεπτών γραμμών γεμίζοντάς τις απαλά. Επίσης, αν γυαλίζει το πρόσωπό σας, εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, εξουδετερώνοντας τη γυαλάδα αυτή. Κάνει το δέρμα σας να φαίνεται απαλό και λείο, έτσι ώστε το foundation που θα ακολουθήσει, θα κάνει το πρόσωπό σας αψεγάδιαστο.

2. Χρησιμοποιήστε concealer για τους πόρους
Αυτό το προϊόν ομορφιάς είναι ημιδιαφανές ή έχει πολύ λίγο χρώμα για να ταιριάζει στον φυσικό σας τόνο. Βοηθά με την προσωρινή πλήρωση της κοιλότητας των πόρων, δημιουργώντας έτσι μία ακόμη λεία και απαλή βάση για τα άλλα προϊόντα μακιγιάζ που θα ακολουθήσουν.

Επειδή το concealer για τους πόρους εισχωρεί βαθιά, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε εις βάθος το πρόσωπό σας καθημερινά μετά την απομάκρυνση του μακιγιάζ.

3. Χρησιμοποιήστε oil-free foundation
Τα mineral foundation αφήνουν ένα απαλό, μαλακό και φυσικό τελείωμα. Βοηθούν στο να φαίνονται μικρότεροι οι πόροι και η oil-free σύνθεσή τους αφήνει το δέρμα ματ και ελέγχει την υπερβολική συσσώρευση λαδιού. Προτιμήστε τα foundation σε μορφή κρέμας ή σκόνης, καθώς παρέχουν καλύτερη κάλυψη απ’ ότι αυτά σε υγρή μορφή.

4. Να χρησιμοποιείτε πάντα σφουγγαράκι
Όταν εφαρμόζετε το foundation, ξεκινήστε παίρνοντας μικρή ποσότητα στην αρχή και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερη κάλυψη. Με το να εφαρμόσετε από την αρχή μεγάλη ποσότητα foundation, θα καταφέρετε απλά να τονίσετε τους διευρυμένους πόρους και τις λεπτές γραμμές. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το ειδικό σφουγγαράκι και όχι πινέλο, καθώς παρέχει καλύτερη κάλυψη.

Βουτήξτε το σφουγγαράκι στο foundation και στη συνέχεια σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr, με ταμποναριστές κινήσεις προς τα κάτω, πιέστε το προϊόν στο δέρμα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με μια oil-free πούδρα για υπέροχο αποτέλεσμα.

5. Αποφύγετε τα γυαλιστερά προϊόντα
Τα γυαλιστερά highlighter, ρουζ και foundation, περιέχουν σωματίδια υψηλής λάμψης, τα οποία τονίζουν το μέγεθος των πόρων, γι’ αυτό το λόγο καλύτερα να επιλέξετε ματ προϊόντα.