Απέρριψε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά για την εκπαιδευτική άδεια του Νίκου Ρωμανού.

 Στο σκεπτικό της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, αναφέρει ότι : «Δεν συντρέχει λόγος άσκησης αναιρέσεως. Είναι αιτιολογημένη η απόρριψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά», καθώς όπως διευκρινίζει, το δικαστικό Συμβούλιο «έκανε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες που απαιτούν για τους υπόδικους τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προφυλάκιση. Είναι αβάσιμοι και οι υπόλοιποι προβαλλόμενοι λόγοι».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε:

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας . Λύση είναι και το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι και τη τελευταία ώρα η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Αν αρχίσει απεργία δίψας σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια που θα μπορούσαμε, ακολουθώντας μια άλλη οδό, να ικανοποιήσουμε το αίτημα του».

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση αναίρεσης είχε καταθέσει ο κ. Ραγκούσης, με το σκεπτικό ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν έχει αρμοδιότητα καθώς ο πελάτης του δεν είναι υπόδικος αλλά καταδικασμένος για την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό.

Για τον Νίκο Ρωμανό εκκρεμμούν δύο ακόμη δίκες για τρομοκρατία, όμως στο πρώτο δικαστήριο αθωώθηκε από τη συγκεκριμένη τρομοκρατία και ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι αυτό σημαίνει πως οι άλλες δύο δίκες είναι τυπικές διαδικασίες στις οποίες θα αθωωθεί.