Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τον εμπρησμό από πρόθεση σε δύο παραπήγματα και δύο τροχόσπιτα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο Καρακόνερο.

Πρόκειται για την 39χρονη Ρομά και τον 17χρονο γιο της, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη και τις αρμόδιας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, χωρίς να τους επιβληθεί περιοριστικός όρος.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο 40χρονος σύζυγος και πατέρας των δύο πρώτων καθώς και ένας 20χρονος, οι οποίοι και θα δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται την προσεχή Πέμπτη. Μέχρι τότε κρατούνται.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», εξεταζόμενοι από το προσωπικό του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι τέσσερις εμπλεκόμενοι φέρονται να ισχυρίστηκαν πως όλα ξεκίνησαν όταν άτομα από άλλη οικογένεια Ρομά έσπασαν το αυτοκίνητο της 39χρονης με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και να προκληθεί άγριος καβγάς ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την φωτιά που φέρεται να έβαλε σε ένα από τα παραπήγματα ο 20χρονος.

Οι φλόγες γρήγορα εξαπλώθηκαν με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν συνολικά δύο παραπήγματα και δύο τροχόσπιτα.

Σε έρευνα που έκανε η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την οικογένεια και τον 20χρονο, που διέμεναν όλοι μαζί και τους παρέδωσε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.