ΕΛΛΑΔΑ

Ραγκούσης στο newpost: «Εκτελούν τον Ρωμανό» - Θρίλερ στη Βουλή

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 07:42 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 07:47
Ραγκούσης στο newpost: «Εκτελούν τον Ρωμανό» - Θρίλερ στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Κρίσιμη είναι, πια, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, καθώς μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας οι δυνάμεις του τον εγακταλείπουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Κρίσιμη είναι, πια, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, καθώς μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν.

Οι γονείς του είναι, πλέον, περισσότερο από ανήσυχοι, καθώς δεν διαφαίνεται καμία χαραμάδα αισιοδοξίας, ενώ ο γιος τους έχει διαμηνύσει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Η συζήτηση της τροπολογίας για την εκπαίδευση με τηλεδιάσκεψης, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τον Νίκο Ρωμανό, επιπλέον την χαρακτηρίζει ως όχημα για καταπάτηση δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Οι επαφές του πατέρα του, Γιώργου Ρωμανού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα σε πολιτικό επίπεδο.

«Τον οδηγούν στον θάνατο. Εκτελούν τον Νίκο Ρωμανό», λέει στο newpost ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος επιμένει ότι θα ικανοποιούσε τον πελάτη του μια τροπολογία με την οποία θα δικαιούνταν να παίρνει εκπαιδευτική άδεια κάνοντας χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων (βραχιολάκι).

Θρίλερ στη Βουλή και συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο Νίκος Ρωμανός παρακολούθησε με δυσκολία, από το δωμάτιο του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται, τη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Κρεμασμένοι» από την τηλεόραση ήταν, μέχρι αργά το βράδυ, και οι γονείς του.

Οι αλλεπάλληλες τροπολογίες που πρότειναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ απορρίφθηκαν από τον υπουργό δικαιοσύνης με αποτέλεσμα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ να υπάρξει έκτακτο κάλεσμα αναρχικών και αλληλέγγυων σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Εκεί βρέθηκε, λίγο μετά τις 10 και ο πατέρας του Νϊκου Ρωμανού, Γιώργος.