Επτά ηλικιωμένους είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τρεις δήθεν λογιστές και να τους αποσπάσουν, συνολικά, 14.500 ευρώ, δύο χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Πρόκειται για δύο άνδρες 54 και 29 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτες και κλοπές.  

Οι τρεις δράστες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014,προσέγγιζαν ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι ως λογιστές, φίλοι συγγενικών προσώπων, υπάλληλοι της εφορίας ή διαφόρων φορέων και προφασιζόμενοι είτε οφειλές είτε επιστροφές χρημάτων που αφορούσαν συγγενικά τους άτομα ή και τους ίδιους, κατάφερναν να αποσπάσουν από αυτούς, χρηματικά ποσά και τιμαλφή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προέβαιναν στην κλοπή χρημάτων ή τιμαλφών από τις οικίες των ηλικιωμένων. 

Η 44χρονη ήταν αυτή που συνήθως προσέγγιζε τους ηλικιωμένους, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο δράστες, ανέμενε στο όχημα, έξω από τα σπίτια τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η 44χρονη για να γίνει πιο πειστική, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον συνεργό της, που περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ όταν το ποσό που αποσπούσαν ήταν μικρό, οδηγούσαν τα θύματά τους σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναλήψεις χρημάτων και να τα παραδώσουν σε αυτούς.

Όπως εξακριβώθηκε, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2014, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν, στη Δράμα και τον Ξηροπόταμο Δράμας, επτά απάτες και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων, καθώς και δύο κλοπές.