Θέματα του ΤΕΙ Κρήτης, συζήτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Βαγγέλη Καπετανάκη.

Ο κ. Καπετανάκης και ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων, Αχιλλέας Βαίρης παρουσίασαν στον δήμαρχο, τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει το κλείσιμο του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ αναπτύσσοντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει το Ίδρυμα να σταματήσει την αυτόνομη λειτουργία του, επισήμανε, ότι η Κρήτη μένει πλέον χωρίς τμήμα Μηχανικών σε τεχνολογικό και σε πανεπιστημιακό επίπεδο και η συγχώνευση με το τμήμα Μηχανολόγων, ουσιαστικά σημαίνει την πλήρη υποβάθμισή της.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, τόνισε ότι «το Ηράκλειο και η Κρήτη γενικότερα διαθέτει ισχυρά επιστημονικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις πηγές της γνώσης του νησιού μας» και πρόσθεσε: «Είμαι πεισμένος, ότι η κατάργηση του τμήματος δομικών έργων του ΤΕΙ Κρήτης θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική ανάπτυξη, γιατί αποστερεί από την κοινωνία μια ειδικότητα άκρως απαραίτητη».