Να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για απιστία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος προτείνει ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
 
Στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες, με αφορμή την απόφασή του για άρση κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης, η οποία είχε οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 18,25 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά στη διπλή εντολή που φέρεται να είχε δώσει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ για άρση της κατάσχεσης, εις χείρας των τραπεζών, των λογαριασμών μεγάλης εταιρίας σούπερ μάρκετ. 

Η εν λόγω εταιρεία είχε οφειλές προς το ΙΚΑ, ύψους 18,25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα μετά την άρση της κατάσχεσης να χαθούν, σύμφωνα με την κατηγορία, εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα ταμεία του Ιδρύματος.

Η δίωξη που άσκησαν σε βάρος του Ροβ. Σπυρόπουλου οι εισαγγελείς διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά στην κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Ιδρύματος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας.