«Η κυβέρνηση να συνδράμει άμεσα το Δήμο Πόρου» ζήτησαν με κοινή ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Πόρου.

«Σήμερα, δύο μέρες μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Πόρο και την έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου Πόρου και της Περιφέρειας Αττικής, ήλθε η ώρα της παρέμβασης της κεντρικής κυβέρνησης» αναφέρεται. 

«Το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει άμεσα να συνδράμει το νησί, παρέχοντας όπως προβλέπεται από το νόμο τα αναγκαία κονδύλια, ώστε ο Δήμος Πόρου (ο οποίος έχει κηρυχθεί από χθες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης) να ανταπεξέλθει στην δική του πλέον ευθύνη, να προβεί δηλαδή άμεσα και αποτελεσματικά στην  αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών του» επισημαίνουν. 

«Ταχεία μεν, ανεπαρκής δε, η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στις πλημμύρες» επισημαίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περειφέρεια.

«Τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί του Πόρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές του νησιού, ειδικότερα στο Συνοικισμό, το Κανάλι και το Ασκέρι» είπε και τόνισε:

«Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν υπαρκτή αλλά όχι επαρκής. Η πρόσκαιρη αντιμετώπιση πρέπει να συμπληρωθεί τάχιστα με την αποκατάσταση των υποδομών θωράκισης του ποταμού στην περιοχή του Συνοικισμού με την ανοικοδόμηση, ενίσχυση και επέκταση των προστατευτικών τοιχίων.

Αποκατάστασης επίσης χρήζουν πολλές υποδομές του νησιού και βέβαια είναι αναγκαία η υποστήριξη εκείνων των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ειδική μέριμνα και φροντίδα χρειάζεται επίσης το κοιμητήριο του νησιού.
Καλούμε την κ. Δούρου και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να μην ξεχάσουν τον Πόρο μόλις τα νερά από τις πλημμύρες στεγνώσουν».