Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκονται ήδη 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές, καθώς το όνομά τους δεν περιλαμβάνεται πλέον στα μητρώα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Παρά τις αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τελικά στην εφαρμογή της ρύθμισης, φροντίζοντας ωστόσο να εξαιρέσει από το μέτρο της διαγραφής όσους φοιτητές είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ή είχαν υποβάλει τη σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις αυτές. Εκτιμάται πως από το Καποδιστριακό έχουν διαγραφεί περίπου 50.000 φοιτητές, από το Οικονομικό της Αθήνας 13.000, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 8.000, το ΤΕΙ Πειραιά 7.000 και το Δημοκρίτειο Αθήνας 2.000.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η διαδικασία της εκκαθάρισης συνεχίζεται, με τον τελικό αριθμό των διαγραφέντων να φθάνει τους 150.000. 

Εκτιμάται πως οι «λιμνάζοντες» φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου αγγίζουν τις 25.000, η πλειονότητα των οποίων συνεχίζουν την προσπάθειά τους να πάρουν το πτυχίο τους και πλέον έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν.