Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Η «λευκή νύχτα» των καταστημάτων αποτέλεσε τη σπίθα για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς.

«Υποβάλλαμε αίτημα για να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα επιπλέον 4 ώρες το βράδυ της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου και απορρίφθηκε», εξηγεί στο newpost ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, Μάρκος Πανέτας.

«Το διευρυμένο εορταστικό ωράριο επιβαρύνει ούτως ή άλλως την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο», απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

«Πολιτική απόφαση που "πνίγει" την επιχειρηματικότητα»

Ο πρόεδρος των εμπόρων, κατηγορεί τον Γιώργο Καραμέρο ότι έλαβε μια απόφαση «πολιτική, η οποία στρέφεται εναντίον της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στο ότι δεν πρέπει να δουλέψουν οι υπάλληλοι 4 ώρες πέραν του ωραρίου τους».

«Που είναι το κακό στο να λαμβάνει η Περιφέρεια πολιτικές αποφάσεις»; απαντά ο Γιώργος Καραμέρος μέσω του newpost, ενώ προειδοποιεί ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιϕέρειας Αττικής, και ειδικά αυτοί του Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου».

Μάλιστα, όπως καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης «Η αγορά θα τονωθεί ουσιαστικά όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειωθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών επιχειρηματιών και θα φορολογηθεί πραγματικά ο πλούτος». 

«Δεν είμαστε απατεώνες» λένε οι έμποροι

Για «παρασκήνιο» που κρύβει πίεση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων προς την Περιφέρεια Αττικής, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, ενώ στην ερώτηση, αν υπήρχε πρόθεση να πληρωθούν τις υπερωρίες οι υπάλληλοι που θα εργάζονταν το βράδυ της Παρασκευής απαντά:

«Οι έμποροι δεν είναι απατεώνες, ούτε ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η "Λευκή Νύχτα" θα μας έδινε τη δυνατότητα να αυξήσουμε λίγο τον τζίρο μας και να ισορροπήσουμε τις απώλειες του Νοεμβρίου. Έτσι θα μπορούσαμε να πληρώσουμε και μισθούς και υπερωρίες και δώρα».