current views are: 1

11 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:13

Κατάργηση διοδίων στην Αττική ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο

Απομάκρυνση των διοδίων από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής,αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δημοσίευση 21:13’
αρθρο-newpost

Απομάκρυνση των διοδίων από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής,αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απομάκρυνση των διοδίων από τα όρια της Περιφερειακής Αττικής,αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε ψήφισμά του το Συμβούλιο ζητάει ταυτόχρονα τη ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους, να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, αλλά και να δημιουργηθεί Παναττική Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη και τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και πλευρικών σταθμών στην Βαρυμπόμπη και τον Αγ. Στέφανο.

Αντίθετος στη δημιουργία νέων σταθμών στο δρόμο προς τον Ωρωπό τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι με τα νέα διόδια που σχεδιάζονται, οι σταθμοί προς και από τον Ωρωπό θα φθάσουν τους οκτώ. 

Καταλόγισε αδράνεια των κυβερνώντων στο αίτημα των κατοίκων και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, του υπουργείου Μεταφορών και των κατοίκων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε ψήφισμα στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον αγώνα για κατάργηση των διοδίων στην Αττική. 

Κατά άλλα το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Γονείς από την Αρτέμιδα και τον Ωρωπό συγκεντρώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημα. Εκ μέρους του συλλόγου Γονέων στην Αρτέμιδα, ο Παναγιώτης Παλαβός ζήτησε να δημιουργηθεί δημόσιος στόλος λεωφορείων, προκειμένου να είναι ασφαλής η μεταφορά των μαθητών και αναφέρθηκε σε τραυματισμό μαθήτριας που κατευθυνόταν προς το σχολείο την 19η Νοεμβρίου. Τόνισε ότι «οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε την αρμοδιότητα να λύσουν το πρόβλημα» και ζήτησε η Περιφέρεια να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Όπως είπε, απευθυνόμενος στην Περιφερειακή Αρχή «Πρέπει να βρεθεί λύση και μπορείτε να τη βρείτε».

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε ότι η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις διαπραγματεύσεις, αλλά οι ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς δεν δίνουν καμία προσφορά και έκανε έκκληση στους γονείς να βρουν κάποια λύση στο πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου είπε ότι στον τομέα του εκκρεμούν 15 δρομολόγια που αφορούν 500-600 μαθητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος σημείωσε ότι πέρσι από τους 17.000 μαθητές μεταφέρονταν μόνο οι 10.000 μαθητές. Πρότεινε αύριο να συγκληθεί σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι, οι γονείς και -εάν το επιθυμούν- τα 15μελή των σχολείων προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού λύση στο πρόβλημα.


σχετικα αρθρα