Το γνωστό «κόλπο» εξαπάτησης ηλικιωμένων εφάρμοσε ένας 42χρονος Χανιώτης, όχι όμως επισκεπτόμενος τα σπίτια τους, αλλά μέσα στο...Νοσοκομείο Χανίων!

Μάλιστα, ο 42χρονος μόλις εντοπίστηκε απο τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προσπάθησε να αντισταθεί κατα την σύλληψή του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε καταγγελία  σύμφωνα με την οποία άγνωστος άντρας, προσποιούμενος οικογενειακά προβλήματα υγείας, πήγε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου επέλεγε και προσέγγιζε ηλικιωμένους πολίτες, τους οποίους εξαπατούσε με ψευδή στοιχεία, με σκοπό να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Ο άγνωστος άντρας προσέγγισε μια 72χρονη και έναν 82χρονο  και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει προβλήματα υγείας και χρειάζεται χρήματα για τη μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομείο, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των ενενήντα ευρώ.

Κατόπιν αστυνομικής προανάκρισης και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 42χρονου ημεδαπού, για την εν λόγω πράξη, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.