current views are: 2

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:36

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Η ΟΛΑ πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Δημοσίευση 11:36’
αρθρο-newpost

Η ΟΛΑ πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Μίλησε η βαλλιστική των καλάσνικοφ που χρησιμοποίηθηκαν στην επίθεση σήμερα το πρωί στην ισραηλινή πρεσβεία. Η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καθώς τα ίδια καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιηθεί και στο χτύπημα της οικίας του γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013.

Όπως είχε γράψει το newpost, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από την πρώτη στιγμή είχαν εκτιμήσει ότι η ενέργεια έγινε πιθανότατα από την ΟΛΑ καθώς η μεθοδολογία και η επιλογή του στόχου «έδειχναν» την εν λόγω οργάνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι 54 κάλυκες που περισυλλέγησαν από την πρεσβεία του Ισραήλ είναι από δύο καλάσνικοφ. Τα ίδια όπλα χρησιμοποίηθηκαν στο χτύπημα στον γερμανό πρέσβη στις 30  Δεκεμβρίου του 2013 στο Χαλάνδρι.

Τότε η ΟΛΑ στην προκήρυξή της καταφέρονταν ενάντια στο Μνημόνιο, την «γερμανική κατοχή» και την «υπόδουλη κυβέρνηση» ενώ για πρώτη φορά είχε αποκαλύψει ότι είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν και στις 12 Ιανουαρίου 2014 γερμανικό στόχο επιχειρώντας να πλήξουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις με ρουκέτα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μπήκαν από την οδό Σώχου και η ομάδα υποστήριξης περίμενε σε κοντινό σημείο. Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι έγιναν από δύο άτομα, συνεπιβάτες, πιθανόν σε δύο διαφορετικές μηχανές ή σε όχημα τύπου τζιπ.


σχετικα αρθρα