Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:31

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν οικισμοί στο Κιλκίς

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζήτησε ο δήμος Κιλκίς.

Δημοσίευση 15:31’
αρθρο-newpost

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζήτησε ο δήμος Κιλκίς.

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζήτησε ο δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων, που συνοδεύονταν από πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, σε οδικά έργα, εκτιμάται περίπου σε 1,87 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από το δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκλήθηκε, από την υπερχείλιση του ποταμού Χαβρία, στη γεώτρηση της Ορμύλιας.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των δεξαμενών έγινε σήμερα και μετά τις 5 το απόγευμα, θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, που είχε διακοπεί προσωρινά


σχετικα αρθρα