Ένταση και επεισόδια λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα και στο κέντρο της Πάτρας στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Στην συνέχεια οι αντιεξουσιαστές αποκόπηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων.

 

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώνονται στο χώρο των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 37η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, την ώρα που άρχισαν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, ομάδες νεαρών ατόμων που κρατούσαν κοντάρια σημαιών άρχισαν να συμπλέκονται, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην οδό Εγνατία, μπροστά από τα πανεπιστήμια, ενώ η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά την 1.00 το μεσημέρι και έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ολοκληρωνόταν πορεία αντιεξουσιαστών, κάποιοι νεαροί πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, που τους ακολουθούσαν. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων στην Ασφάλεια Πατρών.