Προειδοποίηση για ψευδή email με λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών

Προειδοποίηση για ψευδή email με λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των χρηστών για απατηλά email που φαίνεται να έχουν σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχουν επιστροφή φόρου.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Η Αστυνομία προειδοποιεί ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Με τα μηνύματα οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα μηνύματα αυτά ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο