Γράφει η Αναστασία Γαλάνη
 
Στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Ισραήλ για να συνδράμει στις ελληνικές έρευνες σχετικά με το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ αναμένεται η προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης όπου θα εξηγούνται πολλά.
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει πολύ προσεκτικά τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις κάμερες ασφαλείας.
 
Για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερης σημασίας ότι είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες «χτυπούν» την πρεσβεία του Ισραήλ, ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα - και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στην προκήρυξη να γίνεται λόγος για το θάνατο παλαιστίνιου υπουργού από ξυλοδαρμό από ισραηλινούς στρατιώτες.
 
Ωστόσο, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να σκιαγραφήσει την τρίτη γενιά τρομοκρατίας στη χώρα μας που εκπροσωπείται πλέον από την ΟΛΑ, μια οργάνωση ιδιαίτερα ενεργή, με νεαρά μέλη, που επιλέγει κτίρια- άβατα και μεγάλης συμβολικής σημασίας για να χτυπήσει χωρίς να έχει εντάξει ανθρώπινους στόχους στις επιθέσεις της. Η ΟΛΑ έχει επιλέξει να πραγματοποιήσει επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς που θυμίζουν την παλιά τρομοκρατία και εκτιμάται ότι πρόκειται για μια ισχυρή προσπάθεια αναζωπύρωσης του αντάρτικου πόλης όπως αυτό νοούταν από την 17 Νοέμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα.
 
Διόλου τυχαία την ημέρα της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία ο Νίκος Μαζιώτης από τις φυλακές έστειλε κείμενο προτείνοντας την επαναστατική πλατφόρμα για ένα ενιαίο μέτωπο επανάστασης. Για την Αντιτρομοκρατική, η ΟΛΑ έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο που επιλέγει τους στόχους της για να αποκτήσει συγκροτημένη ταυτότητα.
 
Χρησιμοποιούν καλάσνικοφ και ρίχνουν από την απέναντι πλευρά στις επιθέσεις τους, ενώ ακόμη δεν έχουν δείξει... τα δόντια τους με τη χρήση ρουκέτας που έχουν ανεπιτυχώς προσπαθήσει να ρίξουν παλαιότερα. Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα την Αστυνομία που εκτιμά ότι ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον το πράξουν επιτυχώς. Ρουκέτες χρησιμοποιούσε κυρίως η 17Ν.
 
Σε κάθε περίπτωση ΟΛΑ επιλέγει στόχους με μηνύματα και προς τα εντός και εκτός.
 

Το χρονικό και η ΟΛΑ

 
Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς μέσα σε τρεις μέρες έγιναν στην Αθήνα δυο τρομοκρατικές ενέργειες.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής πιθανόν τέσσερα άτομα πυροβόλησαν με δυο καλάσνικοφ κατά του κτιρίου της πρεσβείας του Ισραήλ χωρίς να υπάρξει τραυματισμός παρά μόνο  υλικές ζημιές στον τοίχο και σε παράθυρα.
 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 54 κάλυκες περισυλλέγησαν από το σημείο από όπλα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού Πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013.
 
Ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων αγνώστων είχε πυροβολήσει 60 φορές με δύο καλάσνικοφ. Σφαίρες είχαν σφηνωθεί στην πόρτα και τους τοίχους, τέσσερις βολίδες βρέθηκαν στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη, καθώς και σε μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.
 
Έπειτα επιχείρησαν να ρίξουν ρουκέτα στην αντιπροσωπεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, όμως δεν είχαν στοχεύσει καλά και δεν κατάφεραν να πλήξουν το κτήριο.
 
Ακολούθησε η ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Τότε οι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο προσέγγισαν και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Μάλιστα τότε είχαν μαζί τους και ρουκετοβόλο και όπως ανέφεραν στην προκήρυξή τους, όμως λόγω αστοχίας υλικού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση.