current views are: 1

14 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:45

Στον νότιο Έβρο το πρόβλημα με τις πλημμύρες

Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον το πρόβλημα με τις πλημμύρες.

Δημοσίευση 10:45’
αρθρο-newpost

Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον το πρόβλημα με τις πλημμύρες.

Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον η προσοχή και το ενδιαφέρον των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς περισσότερα από 2000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται μέσα στο ποτάμι ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.

Όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς «η κατάσταση στο Ορμένιο έχει σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό ωστόσο πάντα βρισκόμαστε σ’ επιφυλακή». Το τελευταίο 24ωρο πάντως σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινόμενων στο νότιο Έβρο όπου εκβάλει το ποτάμι. Το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού στην πορεία του προς το νότο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σ’ επιφυλακή στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να εκκενωθεί ο οικισμός του Πόρου που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού. Για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη έτοιμο προληπτικό σχέδιο εκκένωσης του οικισμού που θα εφαρμοστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον κριθεί απαραίτητο προκειμένου να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογραμμίζει ότι όπου χρειάζεται γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις και σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος νερού που μπήκε στο ποτάμι από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο ταξίδι του προς το νότο και τις εκβολές του στο Δέλτα δεν αποκλείεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.