Κρατώντας πανό, που έγραφαν μεταξύ άλλων "Ποτέ την Κυριακή", φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, διαδήλωσαν ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εμποροϋπάλληλοι και πολίτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην άρση της κυριακάτικης αργίας.

Η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ στην Ευκαρπίακαι η δεύτερη διοργανώθηκε από μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ), με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, που -μεταξύ άλλων- ζητούν «να μη γίνουν άλλα βήματα πίσω προς τον εργασιακό μεσαίωνα», συγκεντρώθηκαν αρχικά στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και στη συνέχεια έκαναν πορεία, με ενδιάμεσες στάσεις σε πολυκαταστήματα και καταστήματα πολυεθνικών.

Σύμφωνα με την ΕΣΕ, η παροχή ρεπό μια άλλη μέρα της βδομάδας αντί της Κυριακής σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά την κυριακάτικη αργία, τη μέρα αργίας δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. «Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πλήττει πρώτους και πρώτες από όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Αυτοί είναι άλλωστε οι πρώτοι που βιώνουν όλες τις αντιδραστικές εργασιακές "μεταρρυθμίσεις" : ελαστικά ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτα μεροκάματα και υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας» καταλήγει.