Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προσφεύγει η Περιφέρεια Αττικής ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης που δίνει το πράσινο φως στην επένδυση του Ελληνικού.

Η Περιφέρεια Αττικής επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το τίμημα των 915 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρει σε βάθος δεκαετίας η Lamda Development και οι συνεργάτες της, ο κινεζικός όμιλος Fosun και η Al-Maabar με έδρα το Άμπου Ντάμπι, είναι πολύ χαμηλό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου (της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) αίτηση αναθεώρησης κατά της υπ’ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου και ανοίγοντας το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Στην αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό.

Η Περιφέρεια Αττικής επαναλαμβάνει κατηγορηματικά τη βούλησή της να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ. μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού.