Αποφυλακίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. 

Οι δικαστές έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Μπούκουρας θα προσέλθει στην Βουλή ελεύθερος χωρίς χειροπέδες προκειμένου να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με δήλωσή της η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή τονίζει: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Οι εφέτες καλούνται να αποφανθούν επί της πρότασης που κατέθεσε για την υπόθεση ο εισαγγελέας, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με την οποία έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη 70 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος.