Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των δύο πατεράδων και των τριών γιων τους οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει τις στάνες στη μισή Μεσσηνία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δρούσαν από το Νοέμβριο του 2013 κλέβοντας ζώα από στάβλους και στάνες στο Κοπανάκι, το Κρυονέρι, τον Αετό, το Πλατύ, την Ανθεια, τη Μικρομάνη, τον Αρι, το Πήδημα και τα Γιαννιτσάνικα. 

Συνολικά κατηγορούνται ότι έκλεψαν περισσότερα από 337 ζώα (αρνιά, γαλοπούλες, γουρούνια, κουνέλια, κοτόπουλα, προβατίνες, ένα τράγο, ένα κριάρι και κατσίκες), τα οποία στάβλιζαν σε αγρόκτημά τους στη Θουρία και τον Αρι και τα πωλούσαν. Μάλιστα ένας μικρός αριθμός των ζώων βρέθηκε στους στάβλους και τα ζώα αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες τους, ανάμεσα στα ζώα των κατηγορούμενων. 

Ο 55χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος του είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο δεύτερος γιος του, ηλικίας 27 ετών, εμφανίστηκε στις αρχές μετά από κλήση του ανακριτή.  Ακολούθησε η δίωξη ενός 52χρονου και του 22χρονου γιου του.

Όπως αναφέρει η eleftheriaonline.gr,  οι 5 κατηγορούνται για ζωοκλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας, καθώς φέρονται ότι είχαν κλέψει και αποθήκες με γεωργικά μηχανήματα και επαγγελματικά εργαλεία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που κατέθεσαν στη δίκη, στη σύλληψή τους έφτασαν μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, καθώς εκείνο το διάστημα γίνονταν ζωοκλοπές στην περιοχή του Κοπανακίου, το Δώριο και το Αρτίκι. Είχε προηγηθεί η άρση απορρήτου ενός τηλεφωνικού αριθμού, που όπως προέκυψε ανήκε στον 27χρονο κατηγορούμενο από τη Θουρία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης το αυτοκίνητο των δραστών, ένα κλειστό βαν, μετά από περιγραφές και μαρτυρίες. Ετσι ξεκίνησε να συμπληρώνεται το παζλ και όταν πια οι αστυνομικοί βρήκαν και το αγρόκτημα στη Θουρία, βεβαιώθηκαν ότι σταβλίζονται εκεί κλεμμένα ζώα και προχώρησαν στις συλλήψεις. 

Οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ο μοναδικός που παραδέχτηκε στην απολογία του ότι είχε κλέψει ζώα, αλλά όχι όλα όσα τους καταλογίζουν, ήταν ο 27χρονος.