Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες προωθούσε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Βορειοανατολικής Αττικής στις 16 Δεκεμβρίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες (ένας ημεδαπός ηλικίας 56 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας), μέλη του κυκλώματος, και δύο γυναίκες εκδιδόμενες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και παράβαση των Νόμων περί αλλοδαπών και περί εκδιδόμενων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα κανόνιζε, μέσω ιστοσελίδας και έναντι χρηματικής αμοιβής, ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα ξενοδοχεία της Αττικής. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν είχαν το ρόλο των οδηγών και μετέφεραν τις εκδιδόμενες στα προκαθορισμένα ραντεβού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν σαράντα (1.140) ευρώ.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν προκαθορισμένα τηλεφωνικά ραντεβού με πελάτες του «γραφείου».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.