Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Πραγματικό σοκ έπαθε μια άνεργη μητέρα, η οποία, μάλιστα, μεγαλώνει μόνη το 10 χρονών αγοράκι της, όταν έμαθε ότι λαμβάνει ετήσιο επίδομα... 6 ευρώ για το παιδί της.

Η οργή διαδέχτηκε το πρώτο σοκ, όταν η Ιωάννα Σωτηροπούλου έμαθε πως από τα 300 ευρώ που κάθε τέλος του χρόνου λαμβάνει από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κατασχέθηκαν καθώς εκκρεμούσε η πληρωμή μιας κλήσης της τροχαίας από το 2004! Με τις προσαυξήσεις το πρόστιμο έφτασε τα 294 ευρώ, έτσι η άνεργη έλαβε... τα ρέστα.

«Πήγα στην τράπεζα και έκανα τον λογαριασμό μου ακατάσχετο, όταν έλαβα το ενημερωτικό για τα 6 ευρώ. Όμως από την εφορία μου είπαν ότι τα χρήματα κατασχέθηκαν πριν μπουν στην τράπεζα, έγινε, δηλαδή, συμψηφισμός», λέει στο newpost η άνεργη μητέρα.
Μάλιστα, από την εφορία Πατρών, όπου διαμένει, της υπέδειξαν να ξαναπάει, το πρωί της Παρασκευής, ώστε να παραλάβει την... απόδειξη.

«Δεν έχω άλλα εισοδήματα, πέραν από αυτό το ετήσιο επίδομα και 120 ευρώ που παίρνω κάθε τρίμηνο από τον ΟΓΑ», λέει η κ. Σωτηροπούλου η οποία μεγαλώνει το παιδί της με τη βοήθεια της μητέρας της, τα τελευαταία δύο χρόνια που είναι άνεργη.

«Έχω δουλέψει και σε φούρνους και σε καφετέριες και σε καθαρίστριες. Τώρα δουλειά δεν υπάρχει πουθενά» λέει και καταλήγει: «Αυτή είναι η αντιμετώπιση προς τις μονογονεϊκές οικογένειες. Πιστεύω ότι δικαιούμαστε μια προτεραιότητα, όχι στα επιδόματα, αλλά στην εξασφάλισης δουλειάς»