Έργα προϋπολογισμού που αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ παράλληλα διεκδικούνται και οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ διαφόρων έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ. Την ανακοίνωση αυτή έκανε, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τον πίνακα των έργων για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Πρόκειται για δύο νέα νηπιαγωγεία, στον Ταυρωνίτη και τον Βάμο, το κτίριο του 8ου Γυμνάσιου Χανίων, τη βελτίωση του δρόμου Φουρνές-Λάκκοι-Ομαλός, την αποκατάσταση του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά, για τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της λίμνης της Αγυιάς και τον ποδηλατόδρομο από την λίμνη μέχρι τον Πλατανιά.

Στο σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Χανίων υπάρχει ακόμα η ανέγερση πενταόροφου κτιρίου στην οδό Γκερόλα των Χανίων, προκειμένου να συστεγαστούν και οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα γίνει ανακαίνιση του κτιρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Σε ό,τι αφορά στην βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ο κ. Βουλγαράκης είπε πως θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης συνολικά για το νησί, τα οποία θα κατανεμηθούν αναλογικά στις Περιφερειακές Ενότητες.

Εκτός από τα έργα, για τα οποία σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεργασία με τους Δήμους, διεκδικεί, επίσης, την κατασκευή του περιαστικού δρόμου Χανίων, την οδική παράκαμψη Τοπολίων και Έλους και τη γέφυρα Αγυιά-Πατελάρι.