Υπουργείο Παιδείας: Θα δούμε τα τεχνικά ζητήματα από το «πάγωμα» των μετεγγραφών

Υπουργείο Παιδείας: Θα δούμε τα τεχνικά ζητήματα από το «πάγωμα» των μετεγγραφών

Την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της αίτησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με τις μετεγγραφές φοιτητών, αναμένει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή "παγώματος" των μετεγγραφών στις εν λόγω Σχολές, που εξέδωσε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Η συζήτηση στο ΣτΕ θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου, όμως μέχρι τότε ανακύπτουν πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις μετεγγραφές, τα οποία το υπουργείο προτίθεται να εξετάσει προς αναζήτηση λύσεων. "Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς.

"Ό,τι πρακτικό ζήτημα ανακύπτει το υπουργείο θα το δει προσεκτικά, θα εξετάσει τα τεχνικά ζητήματα, που δημιουργούνται από τις δικαστικές αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας", πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο