Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 6 μηνών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 39χρονο ηλεκτρολόγο που έκλεβε εκκλησίες στη... μισή Μεσσηνία.

Μάλιστα, ο δράστης έπαιρνε μαζί τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 14 και 17 χρόνων και  τις υποχρέωνε να «κρατούν» τσίλιες από το αυτοκίνητο.

Ο ηλεκτρολόγος από την Καλαμάτα στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για απάτη, έτσι από το Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε ως υπότροπος για κλοπές, αλλά και για ενδοοικογενειακή βία καθώς η πεθερά, η γυναίκα και οι κόρες του κατήγγειλαν ότι τις ξυλοφόρτωνε και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να μην τον μαρτυρήσουν. 

Συνολικά κατηγορείτο για 22 κλοπές και 7 απόπειρες κλοπών στη... μισή Μεσσηνία, τις οποίες διέπραξε από πέρυσι τον Αύγουστο έως και τις αρχές του περασμένου Ιουνίου. 

Τα δύο κορίτσια λόγω της ηλικίας τους δεν συνελήφθησαν αλλά ούτε προέκυψαν στοιχεία ότι έκαναν κάτι περισσότερο από το να φυλάνε στο αυτοκίνητο μη τους δει κανείς. 

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, ο 39χρονος προτιμούσε τις εκκλησίες μέσα στα νεκροταφεία, καθώς και ξωκκλήσια σε χωριά, για να μη δίνει στόχο. Μαζί του κουβαλούσε καλέμι και σφυρί για να σπάζει το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο, όπου αυτό υπήρχε, ενώ όταν έβρισκε κλειδωμένες τις πόρτες χρησιμοποιούσε λοστό και έναν κόφτη για να τις παραβιάσει. Ο λοστός και ο κόφτης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι του.