Εννιακόσια πενήντα έξι κιλά οστράκων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

 Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Σαππών, για τον εντοπισμό φορτηγού οχήματος επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Μεστής στο ύψος του οικισμού «ΚΟΜΑΡΟΣ».

Ο 31χρονος οδηγός και ο 19χρονος συνοδηγός μετέφεραν μεγάλη ποσότητα οστράκων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα. 

Παράλληλα ακινητοποιήθηκε προπορευόμενο  όχημα με οδηγό 52χρονο, ο οποίος συμμετείχε στη μεταφορά ως προπομπός και φέρεται ως ιδιοκτήτης της ποσότητας οστράκων.

Άμεσα στελέχη του λιμενικού μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες μετέφεραν όστρακα του είδους αχιβάδας και του είδους τελλίνας χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και τους οδήγησαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι  μετέφεραν – διακινούσαν τριάντα σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα» συνολικού βάρους 616 κιλών, εκ των οποίων τα 482 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και δεκατρείς  σάκους του είδους «τελλίνα» συνολικού βάρους 340 κιλών εκ των οποίων τα 235 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση με σκοπό την πώληση και εμπορία .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων, οι οποίες θα καταστραφούν,  αλλά και τα δύο οχήματα.