current views are: 2

20 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:31

Επιχείρηση «σκούπα» στην Κρήτη για την πάταξη του παράνομου τζόγου

Σε έντεκα συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο οδήγησαν δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη του παράνομου τζόγου.

Δημοσίευση 04:31’
αρθρο-newpost

Σε έντεκα συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο οδήγησαν δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη του παράνομου τζόγου.

Σε έντεκα συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο οδήγησαν δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη του παράνομου τζόγου.

Συνολικά, όπως αναφέρει το flashnews.gr, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1503 ευρώ, 1004 μάρκες διαφόρων χρηματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικά για κάθε υπόθεση:

Ειδικότερα, την Πέμπτη το βράδυ στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφενείο», ιδιοκτησίας 33χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ρουμανίας, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι η 27χρονη ημεδαπή υπεύθυνη του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, την παράνομη διενέργεια του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου TEXAS POKER HOLDEM, στο οποίο συμμετείχαν εννέα (9)  ημεδαποί  οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Βρέθηκε και  κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.503 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τέσσερις (4) τράπουλες  και 1004 μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το εν λόγω κατάστημα στερείτο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή και διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, χωρίς να έχει τοποθετηθεί το ειδικό σήμα προειδοποίησης καταγραφής του χώρου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επιπλέον, την Παρασκευή το πρωί στο Ρέθυμνο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ο 54χρονος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με αντίστοιχους κερματοδέκτες, ευρισκόμενοι σε κατάσταση αναμονής, πρόσφοροι προς χρήση από πελάτες – θαμώνες του καταστήματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια πιστοποίησης παιγνιομηχανήματος από την αρμόδια αρχή.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


σχετικα αρθρα