Χωρίς την επέμβαση των δύο διμοιριών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και με μία γιορτινή μουσική εκδήλωση, έληξε πριν από λίγο η κατάληψη του Διοικητηρίου του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ύστερα από 6 εβδομάδες.

Οι σπουδαστές, είχαν προχωρήσει σε κατάληψη τόσο του Τμήματος όσο του Διοικητηρίου του ΤΕΙ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, στις 10 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι όπως υποστηρίζουν, για την «προβληματική και υποτυπώδη λειτουργία της Σχολής τους».

Το απόγευμα πήγε στο υπό κατάληψη Διοικητήριο ο εισαγγελέας Άρτας κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβληθεί για το ζήτημα. Παρόντες ήταν μέλη της Διοίκησης, διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ στο χώρο έσπευσαν εκπρόσωποι κομμάτων, μουσικών συλλόγων, πολίτες και ο αντιπερειφερειάρχης 'Αρτας Β. Ψαθάς. Οι σπουδαστές αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη στο Διοικητήριο και βγήκαν από το κτίριο χορεύοντας και παίζοντας μουσική. Μάλιστα ζήτησαν κατά την παράδοση των χώρων να είναι παρόντες ο τεχνικός προϊστάμενος και οι διοικητικοί υπάλληλοι ώστε να διαπιστώσουν ότι οι χώροι δεν είχαν υποστεί ζημιές.

Ωστόσο οι σπουδαστές, συνεχίζουν την κατάληψη στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.