Διαφορετική τροπή στις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατέθετε στον εισαγγελέα Εφετών για πάνω από 2,5 ώρες.

Ο κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του σημείωσε πως κατά την κατάθεση δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων και δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη που να βαραίνει τον πελάτη του.

Συμπλήρωσε πως ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως τόνισε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα πως «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Μου έλεγε: «τι θα γίνει τώρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Ακόμη, φέρεται να είπε ότι και εκείνος παρακολουθούσε τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη και ο τελευταίος τον κατήγγειλε για να τον προλάβει. «Είχαμε σκοπό να τον καταγγείλουμε εμείς, αλλά μας πρόλαβε», είπε χαρακτηριστικά. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε μέρος σε όλο αυτό, δήλωσε «για να προστατεύσω τους ΑΝΕΛ» και «για να αποδείξω στον Καμμένο ότι ο Χαϊκάλης είναι ανέντιμος και πολιτικά ανήθικος».

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δήλωσε ότι είναι ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012 και μέχρι πρόσφατα οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.

Καταθέτουν εκ νέου την Κυριακή Καμμένος - Χαϊκάλης

Εν τω μεταξύ, σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται την Κυριακή από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Εισαγγελία: Ο Χαϊκάλης δεν είπε το όνομα του «μεσάζοντα»

Την ίδια ώρα, απόλυτη μυστικοτητα τηρήθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία Εφετών. 

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

«Κατά τη διερευνηση της υπόθεσης τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το Νόμο. Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης από οποιονδήποτε παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλομένου  από αυτόν προσώπου.

Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Έρευνα για τη δημοσιοποίηση του βίντεο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη. 

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.