Ομάδα τεσσάρων Ρομά είχε κάνει τη ληστεία διερχόμενων οδηγών... σύστημα.

Η σπείρα δρούσε σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, όμως συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ Κορινθίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν 16χρονο, έναν 25χρονο, έναν 19χρονο και έναν 22χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στο πάρκινγκ της εθνικής οδού στο 101ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, οι συλληφθέντες, ακινητοποίησαν με την απειλή βίας και τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων έναν 72χρονο και τον λήστεψαν.

Εκτός αυτού, εξακριβώθηκε ότι ο 16χρονος, ο 19χρονος και ο 22χρονος, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει, με τον ίδιο περίπου τρόπο και στην ίδια περιοχή, άλλες τρεις ληστείες τις τελευταίες είκοσι ημέρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου, ενώ αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.