Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.

Συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ηλικίας 17, 18 και 23 ετών, μέλη της ομάδας ενώ αναζητούνται δύο ακόμα Ρομά, 17 και 19 ετών, που ήταν συνεργοί τους.

Οι δράστες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αθήνας και αφού τους οδηγούσαν σε σημεία που επέλεγαν, στην περιοχή του Ασπροπύργου, με χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριών ή πιστολιού τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή και στη συνέχεια διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 12 περιπτώσεις ληστειών σε οδηγούς ταξί και μία απόπειρα. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία σε βάρος οδηγών ταξί και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.