Χωρίς το απαραίτητο σκηνικό για τις ημέρες των εορτών θα πρέπει να μείνουν οι Αθηναίοι, καθώς τα αρμόδια υπουργεία απηύθυναν συστάσεις για περιορισμό κατά το δυνατόν της άσκοπης χρήσης τζακιών υπό τον κίνδυνο αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.  

Όπως επισημαίνουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη μέχρι και αύριο, ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επαναφορά της αιθαλομίχλης, καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια των τελαυταίων ημερών προκαλούν ανησυχία για τις τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αυξάνονται συνεχώς. Τόσο τα τζάκια όσο και  οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 

«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» καταλήγει η ανακοίνωση. «Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» επισημαίνεται.