Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας καταγράφουν οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα. Ενδεικτικό είναι ότι η Αράχωβα το Πήλιο και το Μέτσοβο αγγίζουν το 85% σε ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία, ενώ πολύ καλή είναι και η εικόνα στο Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και τα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους των χειμερινών προορισμών, οι εκδρομείς ψήφισαν... Ελλάδα για τις φετινές εορτές παρά το ότι ακόμα δεν έχει πέσει πολύ χιόνι. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζεται αύξηση 5-10% στους κλασικούς χειμερινούς προορισμούς.  Ο πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, και δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας, κ. Γιάννης Γεωργακός εξηγεί στο newpost: «Τα ξενοδοχεία της Αράχωβας έχουν, για το τετραήμερο των Χριστουγέννων, πληρότητα 85%-90%. Για το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα αγγίζει το 75%, είμαστε, όμως, αισιόδοξοι ότι θα φτάσουμε σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό καθώς αναμένουμε χιόνι».

Σε σύγκριση με την εορταστική περίοδο του 2013, είμαστε αρκετά βελτιωμένοι, καθώς αποδεικνύεται ότι φέτος οι χειμερινοί εκδρομείς δεν επέλεξαν προορισμούς του εξωτερικού, σημειώνει ο κ. Γεωργακός.
 
«Στο 85% είναι η πληρότητα στα Καλάβρυτα για τα Χριστούγεννα. Η εικόνα είναι παρόμοια με πέρυσι. Ωστόσο πιστεύουμε ότι το Σαββατοκύριακο τα χιόνια που αναμένονται θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας» δηλώνει στο newpost ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Καλαβρύτων, κ. Βλάσσης Δαφαλάς.
 
Όπως προσθέτει, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων λειτουργεί κανονικά αλλά το χιόνι σκεπάζει μόνο τις μικρές πίστες. Έτσι τις επόμενες ημέρες με την χιονόπτωση η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη. «Η εκτίμησή μας είναι ότι την περίοδο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα θα αυξηθεί» συμπληρώνει.