Αλλάζει τελείως από την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αναμένονται πυκνές νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα της Παρασκευής και από τα βόρεια θα γυρίσουν σε βορειουδυτικούς που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, με την ορατότητα να είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν είναι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, οι μετεωρολόγοι αναμένουν λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία - Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα αναμένονται λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους 304 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, οι άνεμοι θα είναι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται κακοκαιρία με νεφώσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ενώ θα εκδηλωθουν καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 15 με 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου. 

Πρωτοχρονιά με χιόνια

Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξει μικρή βελτίωση, ενώ από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη θα υπάρξει νέα επιδείνωση, με περισσότερα χιόνια.

Τα χιόνια δεν αποκλείεται να κατηφορίσουν νοτιότερα, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η χιονόπτωση και στα βουνά της Πελοποννήσου, ενώ το κρύο θα είναι δριμύ.