Επιμέλεια: Ντίνα Καραμάνου
 
Από τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ξεκινά η κακοκαιρία στη χώρα, που θα κορυφωθεί την Πρωτοχρονιά.
 
Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές καταιγίδες ξέσπασαν τα Δωδεκάνησα, ενώ από το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα επεκτείνονται στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία
 
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από το μεσημέρι της Κυριακής.
 
Το κρύο θα είναι τσουχτερό, καθώς το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» έως και 12 βαθμών σε πολλές περιοχές. 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.
 
Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
 
Την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθούν βροχές στα βόρεια και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.
 
Τη Δευτέρα θα αρχίσει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε μεγάλη επιδείνωση του καιρού.