Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία οπού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα περιλαμβάνει το σημερινό σκηνικό του καιρού

Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ Νοτιάδες 8 και πιθανόν 9 μποφόρ θα πνέον στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Αναμένονται βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα θα υπάρξουν βροχές και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το βράδυ θα ενταθούν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και τη νύχτα στα ανατολικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασια: από -2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές (πάνω από 700 μετρά). Χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα ορεινά που βαθμιαία στα βουνά της Στερεάς θα ενταθούν.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 7, από τις πρωινές ώρες 7 με 8 με πιθανή ενίσχυση στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια ισχυρές από τη νύχτα .
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.