Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Από τον χώρο του γκαράζ, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ».

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και σε άλλα σημεία του καραβιού ενώ αχρήστευσε και τις μηχανές του, αφήνοντάς το ακυβέρνητο να παλεύει φλεγόμενο με τα ψηλά κύματα και ανέμους έως και 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, «αυτές οι φωτιές ποτέ δεν ξεκινούν από κάποιο τσιγάρο, όπως ακούστηκε. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στα γκαράζ των πλοίων απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους αυτούς. Δεν αποκλείεται, λόγω του έντονου κυματισμού, τα αυτοκίνητα είτε να χτυπούσαν το ένα στο άλλο, είτε κάποια να χτυπούσαν στα σίδερα του καραβιού και να προκλήθηκαν σπινθήρες».

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων ενημέρωσε το newpost ότι μέσω των σωματείων των ναυτεργατών γίνεται η προσπάθεια να υπάρξει επικοινωνία με Έλληνες ναυτεργάτες εντός του πλοίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος: «αυτό που με προβληματίζει, είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης που υπάρχει στο γκαράζ του πλοίου».

Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η φωτιά να έχει ξεκινήσει από τα ηλεκτρολογικά του «Νόρμαν Ατλάντικ».