Ρεπορτάζ: Γιάννης Κοκκινίδης, Ντίνα Καραμάνου, Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δραματικές είναι οι προσπάθεις των διασωστών για να μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος τους επιβάτες του φλεγόμενου επιβατηγού οχηματαγωγού Norman Atlantic, με 221 από τους 478, συνολικά να έχουν διασωθεί 

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για νεκρό επιβάτη. Όπως ανέφερε η Corriere Della Sera ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα με την σύζυγό του. Η γυναίκα είναι σώα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πρίντεζι. Ο νεκρός είναι Έλληνας, όπως και η σύζυγός του. Πρόκειται για τον Γιώργο Δούλη και την Θεοδώρα Δούλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Επίσης σταμάτησε η επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Στο λιμάνι του Μπάρι τελικά κατευθύνεται το πλοίο Spirit of Pireus που μεταφέρει και αυτό ναυαγούς. Όπως μετέδωσε ο Real FM το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ το πλοίο τελικά θα ρυμουλκηθεί προς την Ιταλία

Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινόττι, έκανε γνωστό, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν κατά την διάρκεια όλης της νύχτας, παρά τις όποιες αντίξοες καιρικές συνθήκες.