Με ισχυρούς ανέμους μέχρι και 9 μποφόρ και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα που θα οδηγήσουν σε χιονόπτωση και παγετό θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού από αύριο, Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη με κορύφωση των φαινομένων την Τετάρτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίου καιρού της ΕΜΥ. 

Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά της χώρας, ενώ θυελλώδεις άνεμοι από 7- 9 μποφόρ στο Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα «θερίσουν» τις περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικά

Την Τρίτη: Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία , την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νοτιά). Ενδεικτικά υψόμετρα: Βόρεια Ελλάδα : 50-100 μέτρα , Θεσσαλία : 100-200 μέτρα, Υπόλοιπη χώρα : 400-600 μέτρα

Θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη και από τα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν. θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.