Τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας το τελευταίο διάστημα στη Σάμο επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αφορμή τα τελευταία περιστατικά θανάτων Σαμιωτών, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ που καλύπτει ολόκληρο το νησί με ένα ασθενοφόρο.

«Είμαστε σίγουροι, πως είστε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο σε σχέση με τη παροχή υγειονομικής περίθαλψης και ιδίως με το ΕΚΑΒ, αφού είναι αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και εγκληματική εξαιτίας της πολιτικής σας.

Θεωρούμε κοροϊδία και εξαπάτηση τις εδώ και χρόνια (από το 2010!) εξαγγελίες υπουργών σας, για προσλήψεις τεσσάρων διασωστών για τη Σάμο. Και λέμε κοροϊδία διότι πρώτα απ' όλα ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και κυρίως, ακόμη και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Οι 4 διασώστες δεν επαρκούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Το ΕΚΑΒ στη Σάμο διαθέτει αυτήν τη στιγμή επτά άτομα προσωπικό, ενώ για να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των Σαμιωτών για ύπαρξη δύο ασθενοφόρων στο νησί απαιτούνται 24 εργαζόμενοι.

TAGS