current views are: 2

30 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:14

Έκτακτα μέτρα απο τον Δήμο Πάτρας για τους αστέγους

Σε ετοιμότητα τέθηκε ο Δήμος Πατρέων για τους άστεγους λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με πτώση της θερμοκρασίας.

Δημοσίευση 12:14’
αρθρο-newpost

Σε ετοιμότητα τέθηκε ο Δήμος Πατρέων για τους άστεγους λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με πτώση της θερμοκρασίας.

Σε ετοιμότητα τέθηκε ο Δήμος Πατρέων για τους άστεγους λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρο Τουλγαρίδη, γίνονται γνωστά τα εξής σε ό,τι αφορά την παροχή προσωρινού καταλύματος σε άστεγους συμπολίτες μας που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον δρόμο και έχουν ανάγκη προστασίας:

«Με δεδομένη την κρίσιμη κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην πόλη μας και ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό και την συνεργασία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού,  έχουν ξεκινήσει την διαδικασία καταγραφής και παροχής προσωρινού καταλύματος σε άστεγους συμπολίτες μας που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον δρόμο.

Το Υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει στείλει σχετική εγκύκλιο στους Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α ΄βαθμού  βάση της οποίας τους αναθέτει όπως κάθε χρόνο να  φροντίσουν για την προστασία των αστέγων κατά την περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο εφ’ όσον κατανοεί την αναγκαιότητα στήριξης των αστέγων πολιτών θα πρέπει όχι μόνο να στέλνει τις σχετικές εγκυκλίους στους ΟΤΑ αλλά να φροντίσει και για την χρηματοδότηση και την στελέχωση αντίστοιχων υπηρεσιών που θα έχουν στην ευθύνη τους στην υποστήριξη των πολιτών και ειδικότερα των ανθρώπων που έχουν θέματα όχι απλώς διαβίωσης αλλά επιβίωσης κάτω από τις συνθήκες αυτές και όχι μόνο, αφού πρόκειται κυρίως για άτομα, που έχουν πρόβλημα στέγης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες μας προκειμένου να επιληφθούμε εφ’ όσον είναι εφικτό.

Επιπλέον όποιος έχει την δυνατότητα  να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή του Δήμου με κάποια από τα παρακάτω είδη:

Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες – υπνόσακους – μαξιλάρια κλπ)

-Κρεβάτια, ράντζα, Στρώματα ή άλλα υποστρώματα

-Πρόχειρα γεύματα, ζεστά ροφήματα, ξηρά τροφή για το ψύχος (σταφίδες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών και ξηρούς καρπούς)

-Θερμαντικά σώματα που μπορεί να διαθέσετε για το διάστημα αυτό.

 

Τηλ επικοινωνίας: Αμαλία Τράκα: 2620390972- 6984617546, Βάσω Αλέρτα: 6977752762 και Αγγελική Ψαρρού: 2610390968 / 6984617545.


σχετικα αρθρα