Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την προετοιμασία του χώρου κράτησης προδιαγραφών υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού. Οι φυλακές σήμερα «άνοιξαν» με την κράτηση του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη , ο οποίος παρά τις δυσκολίες στο οδικό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης μετήχθη υπό δρακόντεια μέτρα στο Δομοκό.

Εντός του σωφρονιστικού καταστήματος- που λειτουργεί εδώ και χρόνια- έχει διαμορφωθεί ο χώρος έπειτα από ειδική διαρρύθμιση για την κράτηση κακοποιών «υψηλού κινδύνου» και καταδικασμένων για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, οι εργασίες από τους αστυνομικούς και τους φύλακες είναι πυρετώδεις ώστε εντός δύο ημερών να είναι όλα έτοιμα. Η διαρρύθμιση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της τοποθέτησης του ηλεκτρονικού και τεχνικού εξοπλισμού, όπως υπολογιστές, ειδικές κάμερες κλπ.

Να σημειωθεί ότι οι φυλακές Δομοκού είναι το πρώτο κατάστημα κράτησης στην χώρα μας που ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά  πρότυπα κράτησης ασφαλείας. Στις εν λόγω φυλακές αναμένεται να μεταφερθούν και τα μέλη της 17Ν αλλά και μέλη των Πυρήνων.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η εξωτερική φύλαξη μιας φυλακής και η επιτήρηση των πτερύγων από τις υπερυψωμένες σκοπιές, ανατίθεται στην αστυνομία.