Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Αλαλούμ επικρατεί στις αρμόδιες αρχές για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης έπειτα από καταγγελίες οδηγών ότι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο επαρχιακό δίκτυο της Μαλακάσας

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποίημενοι έμειναν επί δυόμιση ώρες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ένα πούλμαν και τουλάχιστον είκοσι οχήματα στο επαρχιακό δίκτυο από Μαλακάσα προς την Εθνική Οδό, στο ύψος του Ωρωπού. Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού που ήταν στο σημείο στο Real fm, δήλωσε ότι είναι ακινητοποιημένος 2,5 ώρες και δεν υπήρξε καμία παρουσία της Τροχαίας.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, μιλώντας στο newpost, εξήγησε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά στο οδικό δίκτυο, ενώ εκχιονιστικά απομάκρυναν το χιόνι από τους δρόμους. «Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Δημιουργήθηκαν ουρές για λίγο, νωρίτερα, καθώς δίπλωσε μια νταλίκα το πρωί, αλλά και επειδή οδηγοί χωρίς αλυσίδες επιχείρησαν να περάσουν τον δρόμο και ακινητοποίηθηκαν».

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία στην περιοχή πρέπει να γίνεται μόνο με αλυσίδες και νωρίτερα υπήρξαν ακινητοποιήμενα στο σημείο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι στο πούλμαν επέβαιναν παιδιά. «Η κυκλοφορία από τις 4 το απόγευμα διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες και μόνο με αλυσίδες»  επισημαίνει η τροχαία Καπανδριτίου.