Ένας υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθη στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αφού μετέφερε με ταξί και προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οικογένεια αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας.

Συγκεκριμένα ο 50χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Αστυνομικοί εντόπισαν τον Βούλγαρο να μεταφέρει και να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας με ταξί, με πινακίδες κυκλοφορίας βουλγαρικών Αρχών και ιδιοκτησίας 47χρονης ομοεθνούς του, την οικογένεια αλλοδαπών και συγκεκριμένα τον 37χρονο πατέρα, τη συνομήλική του μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αγόρι και κορίτσι αντίστοιχα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι υπήκοοι Συρίας, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα κατά το παρελθόν, ενώ συμφωνήθηκε η μεταφορά της οικογένειας με το ταξί, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, έναντι του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ.

Το όχημα κατασχέθηκε, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM , το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και των 95 βουλγαρικών λέβα από την κατοχή του οδηγού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, στον οποίο θα υποβληθεί και η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των ενηλίκων υπηκόων Συρίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.