Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχή χιονόπτωση στην Πελοπόννησο.

Από το πρωί σήμερα, χιονίζει ακατάπαυστα στα ορεινά, ενώ τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα στην κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.

Στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε ότι είναι αποκλεισμένα πολλά χωριά στην επαρχία Γορτυνίας, στην περιοχή του Φαλάνθου και του Βαλτετσίου, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι, ενώ υπάρχει διακοπή ρεύματος την τελευταία ώρα σε αρκετά χωριά του Φαλάνθου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, επίσης, ότι νταλίκες που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα εκτός από το Λεβίδι και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Μεγαλόπολης στο ύψος του Καλογερικού.

Από τις Αρχές επισημαίνεται ότι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας να επισημαίνει πως έχει δώσει εντολή να αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας σε όσους κινούνται χωρίς αλυσίδες.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην μετακινούνται με τα αυτοκίνητα ασκόπως.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων βρίσκονται στον δρόμο κι έχει αρχίσει ο εκχιονισμός και η ρίψη αλατιού, ενώ για το έργο του εκχιονισμού έχουν μισθωθεί και ιδιωτικά μηχανήματα.