Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στην κεντρική Πελοπόννησο από το χιονιά, γι' αυτό και οι οδηγοί καλούνται στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι, εφόσον είναι αναγκαίες, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών. 

Ερπυστριοφόρο απεκγλωβίζει οδηγούς 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, με ερπυστριοφόρο όχημα, για την απομάκρυνση δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στην περιοχή της Αλαγονίας στη Μεσσηνία.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στην Εθνική Οδό  Κορίνθου – Τριπόλεως-Καλαμάτας και στην Τρίπολης-Σπάρτης λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Μετά τα μεσάνυχτα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης από το ύψος της διασταύρωσης Καρυών στο 30ο έως το 25ο χιλιόμετρο και κλειστός είναι ο δρόμος Σπάρτη -Λογγανίκος - Μεγαλόπολη.

Ταλαιπωρία σε Νεμέα και Τσακώνα

Στο 205ο χλμ στο ρεύμα από Καλαμάτα προς Τρίπολη στην περιοχή Τσακώνα,  αργά το βράδυ της Τρίτης διεκόπη η κυκλοφορία , καθώς λόγω της κακοκαιρίας ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας γλίστρησε και βγήκε από το δρόμο.

Αρχικώς υπήρξε ο σχεδιασμός άλλο λεωφορείο να φτάσει στο σημείο και να παραλάβει τους επιβάτες- οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους-όμως τελικά μετά από γιγαντιαία επιχείρηση το όχημα απεγκλωβίστηκε και συνέχισεκανονικά την πορεία του.

Σύμφωνα με την «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» περίπου 30 αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί πίσω από το λεωφορείο. Επιπλέον, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθυστέρησαν να φτάσουν τα εκχιονιστικά, λόγω των οχημάτων που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα. 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης,  στο ύψος του κόμβου της Νεμέας είχαν εγκλωβιστεί από το χιόνι δεκάδες αυτοκίνητα. 

Σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Πολλοί οδηγοί δεν είχαν τοποθετήσει στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι που είχε πέσει έγινε πάγος, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα ΙΧ.

Όπως ενημερώνει το newpost η «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των οδηγών, από το Σπαθοβούνι μέχρι και την Καλαμάτα όλοι οι σταθμοί διοδίων είναι ανοιχτοί.

Κλειστή λόγω χιονόπτωσης είναι επίσης η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τριπόλεως στον Αχλαδόκαμπο, η εθνική οδός Νεμέας - Κανδύλας και ο δρόμος Άργους - Καρυάς.